Coniferen

 Coniferen worden veel gebruikt als erfafscheiding. Dat komt omdat een coniferen haag een natuurlijke uitstraling geeft. En u hebt snel resultaat! Vanuit het niets hebt u binnen 1 dag een haag van coniferen.

Coniferen haag

Coniferenhaag biedt veel privacy

Om de kosten te drukken worden haagconiferen veelal samen met de buren aangeschaft. Zo verdeelt u ook het snoeiwerk, want de buren snoeien dan hun haag aan hun eigen kant. U kunt natuurlijk ook afspreken dat u de complete haag snoeit.

Coniferen Voordelen

Een coniferenhaag heeft een flinke streep voor bij een schutting. Coniferen hoeft u namelijk niet ieder jaar te verven, wat bij een schutting een zeer tijdrovende klus is, maar u volstaat om 1 keer per jaar de haag te snoeien.

Wat te denken van de vele vogels die in uw haag nestelen? U haalt de natuur in huis!

Coniferen Planten

Als u de haag gaat planten, let dan op het volgende;

U zet de te graven sleuf uit door een draad te spannen van beginpunt tot eindpunt.  Dan graaft u een sleuf van 30 a 35 cm diep langs de draad. Onderin de sleuf doet u een laagje tuinaarde en daar op zet u de haagconiferen met de kluit tegen elkaar aan.

Vervolgens knipt of knoopt u de bovenzijde van de netjes los en u maakt de kluit lekker nat.

Coniferen Mooi Vol van boven tot onder

Zoals u ziet zijn onze coniferen Mooi Vol tot op de onderkant

De uitgegraven grond mengt u ook met tuinaarde en vult de sleuf weer aan met deze aarde. U moet wel zorgen dat de coniferen tijdens het aanvullen goed recht staan. Ook moet u zorgen dat de haagconiferen goed aangestampt worden zodat er geen lucht meer bijkan!

Gefeliciteerd met uw mooie haag!

Als u ook graszoden moet leggen kunt u dat beter doen na het planten van de haag. Wij leveren ook graszoden tegen zeer scherpe prijs!

Nazorg – Coniferen snoeien

Nu kunt u gaan genieten van uw coniferenhaag, maar een belangrijk aspect moet u niet vergeten! Het is namelijk belangrijk dat u de coniferenhaag, naar gelang het weer, goed nat houd. Verder volstaat de haag met 1 of 2 keer snoeien. Dit gebeurt in juni of augustus. Wanneer de haag de gewenste hoogte heeft bereikt kunt u deze toppen. De haag zal dan niet hoger worden maar in de breedte uitgroeien.

Genieten

Terwijl u geniet van u nieuwe, met coniferen omheinde gazon, kan het in ons land veelal gebeuren dat het regent. Om toch van uw tuin te kunnen blijven genieten, zet u een in een handomdraai een stevige partytent neer en zie daar: Genieten in weer en wind!

 

Reacties zijn gesloten.