Thuja Brabant

thuja brabant

Zoals u ziet hebben onze coniferen een mooie volle kluit!

De veelgebruikte conifeer is de thuja brabant. De nederlandse naam van de thuja occidentalis brabant  is westerse levensboom,  en is familie van de cupressaceae.  De bladeren van de thuja brabant zijn groen-winterbrons.  De thuja brabant conifeer kan ca. 8 meter hoog worden  De thuja brabant verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C.  en blijft de hele winter groen. Deze conifeersoort is ruim verkrijgbaar.

De thuja brabant doet het goed bij wat extremere situaties,  zoals  zeelucht, duin- en/of heidebeplanting.  Deze thuja brabant plant wenst een matig voedselrijke,  droge tot vochthoudende ‘gemiddelde’ bodem.  Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 – 8).  Hij verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw.  Bij

voorkeur uit de middagzon.  De thuya brabant  is goed te combineren met ‘bosrand’ en ‘borderplanten’,  zolang die er niet te dicht op staan. Bij combinatie met verhoogde borders moet men er rekening mee houden dat er een afscheiding moet zijn tussen border en haag.

Dit omdat de thuja brabant het niet verdraagt dat er een flink pak aarde op de wortels komt.

De Thuja Occidentalis Brabant is al verkrijgbaar vanaf   € 9.50 per stuk.

Vraag naar de actuele prijzen i.v.m. verschilende hoogtes. Wij kunnen aan de hand van het aantal strekkende meters berekenen hoeveel u nodig heeft.

Kenmerken van de thuja brabant

De thuja brabant is een van de populairste coniferensoorten.

Hij is winterhard, zelfs tijdens de strengste winters en kan goed tegen zeelucht. De kleur is lichtgroen in de zomer tot brons bruin in de winter.

Het is eeen groenblijvende plant.

thuja brabant super kwaliteit
thuja brabant komt van de beste kwekerijen

de groeisnelheid is 25 – 35 cm per jaar.

thuja brabant is ook te gebruiken als solitaire plant.

Thuja Brabant Planten

Sleuf graven van 30 – 35 cm, grond mengen met bemeste tuinaarde of zwarte grond. Kluiten tegen elkaar aan zetten voor mooie dichte haag. Kluiten goed nat maken en sleuf aanvullen met gemengde grond en goed aanstampen.

Nazorg van de thuja brabant

Wanneer de coniferen geplant zijn dient u de haag naar gelang van het weer goed nat te houden. De thuja brabant kan na het planten gelijk geschoren en / of getopt worden.

Reacties zijn gesloten.