Thuja Smaragd

Ook een veel voorkomende coniferensoort is de thuja smaragd. De bladeren van de thuja smaragd zijn donkergroen.  Het blad van de thuja smaragd is ook fijner van structuur dan bij de thuya brabant.  De thuja smaragd conifeer kan ca. 400 cm. hoog worden.  Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen.  Ook voor een heg te gebruiken.  De tuja smaragd is goed verkrijgbaar.

Terwijl de zon erop schijnt, kleurt de thuja smaragd mooi licht groen

Vraag naar de actuele prijzen i.v.m. verschilende hoogtes. Wij kunnen aan de hand van het aantal strekkende meters berekenen hoeveel thuja smaragd u nodig heeft.De Thuya Occidentalis Smaragd is al verkrijgbaar vanaf € 9.50 per stuk.

Thuja Smaragd Planten

Ook voor de thuja smaragd geld voor het planten; graaf een sleuf langs de draad van 30 – 35 cm diep en doe een laagje zwarte grond onderin. Zet daar de coniferen in met de kluit tegenelkaar aan voor een mooie strakke haag. Netje aan bovenkant losmaken en kluiten goed nat maken. Sleuf aanvullen met aarde gemengd met zwarte grond en goed aanstampen.

De eerste weken na het planten, is het van belang de coniferen goed nat te houden. Dit komt de thuja smaragd zeker ten goede!

Thuja Smaragd snoeien

thuja smaragd heeft een mooie sierwaarde

De thuja smaragd volstaat met 1 a 2 keer per  jaar te snoeien, en wel in juni en/of augustus. Het is belangrijk niet tot op het dode hout terug te snoeien want dan komt de mooie groene kleur niet meer terug. Ook moet niet gesnoeid worden tijdens zonnigedagen of tijdens vorst.

 

Reacties zijn gesloten.